2016. április 12., kedd

Michael Carter

Michael Carter maga is meglepődött, amikor megtudta, hogy a szerep, amit kapott, nem a Kék aratás című horrorfilm egyik mellékszerepe lesz, hanem a legújabb Csillagok háborúja epizód egyik idegen lénye. Mivel az első két rész tetszett neki, és a gyerekei is imádták, ezért nagy örömmel bújt Bib Fortuna bőrébe. Annak ellenére is, hogy ez eleinte nyolc teljes órát vett igénybe! Először egy optikus megvizsgálta a szemét, aztán megkapta a piros kontaktlencséket, majd fogorvosi székbe ült, és hegyes fogsort kapott. Csak ezután jött maga a maszk. És ezt minden nap megismételték, minden alkalommal a nulláról kezdve.
5 hét alatt ez a nyolcórás procedúra drasztikusan csökkent. Mindig mérték az időt, és próbáltak újabb és újabb rekordokat felállítani. A legutolsó alkalommal 59 percet mértek. :)




A kontaktlencséje egyébként olyan csőlátást okozott neki, hogy a legelső jelenetekor orra bukott (az a jelenet, amikor felrohan Luke-hoz a lépcsőn).
Az első felvétel előtt szükség volt egy világítás próbára. A maszkírozó szoba és a próba helyszíne két külön épületben volt a stúdió területén belül. Autót küldtek érte, de nem tudott beszállni a nagy feje miatt. Viszont azt nem kockáztathatták meg, hogy gyalog sétáljon át nyílt terepen, mert akármikor lekaphatta volna egy lesifotós. Ezért az lett a megoldás, hogy zsákot húztak a fejére, és a maszkmester meg egy másik fickó karon fogva kísérte át. :)
Michael a Jedi visszatér-en kívül két másik filmben szerepelt elmaszkírozva, elege is lett belőle, így utána már csak normál szerepeket vállalt. Például ez is ő:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése