2019. szeptember 20., péntek

McCaig gonosz fehérnépjei

Maul, Dooku, Grievous és Snoke. Az előzmény- és utózmánytrilógia gonoszai.


Mind lehettek volna nők is. Következzenek Iain McCaig kezdeti koncepciói!

Baljós árnyak

Mielőtt még Darth Maul karaktere kialakult volna, George Lucas megbízta McCaiget, hogy találja ki, miként nézhet ki egy Sith. Ennek megfelelően McCaig mindenféle megjelenést kieszelt az I. epizód leendő gonoszának, egyebek mellett Sith boszorkányra is gondolt. Érdekes belegondolni, hogy akár ez a nő is lehetett volna Obi-van és Qui-gon ellenfele:



A klónok támadása

Az I. epizód gonosz harcosa végül férfi lett, azonban a film végén meg is halt (legalábbis akkor még mindenki így gondolta). Emiatt a következő részhez új Sith-et kellett kitalálni. McCaig továbbvitte a női gonosz szereplő ötletét a II. epizódra. Úgy gondolta, ez jó lehetőség arra, hogy egy erős női karaktert hozzanak be a történetbe, akit a rajongó lányok imádni fognak. Az alábbi, 1999-ben készült rajz McCaig számtalan női Sith-terveinek egyike:


(McCaigen kívül Doug Chiang is tervezett női Sith-eket a II. epizódhoz, ám mind közül az új munkatársuk, Dermot Power munkáját kell kiemelnem:


A női Sith helyett végül Dooku gróf lett az új filmbéli gonosz, de Power terve Asajj Ventressként megvalósult.)


A Sith-ek bosszúja

George Lucas 2002. november 8-án jelentette be a művészeti részlegnek, hogy a következő film új gonosza a droidsereg tábornoka lesz, ehhez vár látványterveket. Elmondta, hogy lehet részben idegen lény vagy droid, de a lényeg, hogy ránézésre meg lehessen állapítani, hogy az ellenség oldalán áll. Ekkor állt elő McCaig az alábbi medúza-nő tervvel:


Nem tudom, mennyire működött volna a film egy ilyen szereplővel Grievous tábornok helyett, mindenesetre érdekes elképzelésnek tartom.


Az ébredő Erő

George Lucas eredeti terve szerint a VII. epizódban Han és Leia fiát egy vonzó twi'lek Sith nő csábítja át a sötét oldalra, akivel McCaig még ágyjelenetet is elképzelt:


Nem kizárt, hogy ez a hölgy maga a Hagyaték képregényekből ismert Darth Talon, hisz róla is készített McCaig egy alkotást a VII. epizódhoz:


Akárhogy is, a dögös twi'lek csaj helyett azt kaptuk, hogy egy rozzant vénember, Snoke fővezér kerítette hatalmába a fiút.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése