2017. február 24., péntek

Mit kerestek Evazanék a Jedhán?

Dr. Evazan és Ponda Baba, a két fickó, aki belekötött Luke-ba az Új reményben, egy pillanatra feltűnt a Zsivány egyesben is. De mit kerestek ott?



Mint tudjuk, Jedha Városban szinte folyamatosak a harcok a birodalmiak és Saw Gerrera gerillái között. Az összecsapások sérültjeit Evazanék (akik épp Roofoo és Sawkee álnéven tartózkodnak a holdon) begyűjtik, és mindenféle kibernetikus átalakításokat hajtanak végre rajtuk. Ez a robotlábú, fej nélküli figura, Caysin Bog, szintén az ő művük:


Egyébként a nyomukban jár egy Tam Posla nevű fejvadász, Evazanék valószínűleg ezért hagyják ott a Jedhát a Tatuin kedvéért.


Érdekes, hogy Evazanék egyik áldozata Dryden Vos yachtján is felbukkan, éspedig felszolgálóként.


A témához még annyit érdemes hozzátenni, hogy a fent említett Roofoo álnév szép tisztelgés a Brian Daley-féle 1981-es Csillagok háborúja rádiójáték előtt. A karakter ugyanis a Dr. Evazan nevet csak 1989-ben kapta meg, éspedig a Galaxy Guide 1: A New Hope című könyvben, míg a jóval régebbi rádiójátékban már Roofoo volt a neve. Nem tudom, mi lehetett az oka, hogy Daley névadását semmibe vették, és a Roofoo helyett az Evazan lett a hivatalosan elfogadott, kanonizált név, mindenesetre örülök, hogy a Lucasfilm Story Group legalább álnév gyanánt felhasználja a régi nevet is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése