2017. június 21., szerda

Poszter

Íme a koréliai korvett, másik nevén blokádtörő:


Pontosabban annak az ILM által kreált modellje, ami az 1977-es filmben (és aztán a folytatásokban is) szerepelt.
Márpedig ami a filmben szerepelt, az minden kétséget kizáróan kánon. Így a korvetten levő összes apró részlet is a kánon része kell legyen.
Ha így áll a helyzet, akkor a Csillagok háborúja kánon része az is, hogy az a CR90-es példány, amivel Leia hercegnő az Új remény elején menekül, egy pucér nő poszterét hordozza a pilótafülkéje falára tűzve. :)


Így nem csoda, hogy a pilótafülkét a Zsivány egyesben inkább ebből a szögből mutatták:


Pedig semmi kivetnivaló nincs abban, hogy Antilles kapitány az 1976. júliusi playmate, Deborah Borkman poszterét tette ki a Tantive IV falára. :)


Facebookon megkérdeztem az ILM-veterán Lorne Petersontól, hogy kinek az ötlete volt a poszter. Azt felelte, hogy Mike Fulmeré.


Ez viszont azért fura, mert Fulmer A Birodalom visszavág készítésekor került az ILM alkalmazásába (maga Peterson vette fel 1978. november 27-én), következésképpen a poszter nem lehetett jelen a legelső film forgatásakor. Vagy Lorne rosszul emlékszik. (Inkább ez utóbbira gyanakszom.)

1 megjegyzés:

  1. Végül is... Ha azt nézzük, hogy Antilles kapitány lényegében egy kamion sofőr... ott esetleg durvább dolgok is vannak. Rejtet fülke lányoknak, stb... :D

    Szerintem Lorne Peterson rakta ki, csak ráfogta Mike-ra. :)
    Ha belegondolunk, amikor ez az egész kezdődött, akkor nagyjából úgy gondoltak erre a filmre, mint egy "hétvégi programra". Megcsinálják, aztán elfelejtik az egészet. Még Lucas sem bízott abban, hogy tisztességes folytatást tudnak csinálni, vagy egyáltalán bármilyen folytatást.
    Azóta eltelt 40 év, és talán a világ legnézettebb filmje lett. Ráadásul egy gyerekfilm is egyben. A gyerekek nagyon nagy százalékának van valamilyen SW játéka otthon.
    Ez messze sokkal több, mint amit bárki megálmodott 1977-ben.

    VálaszTörlés