2017. augusztus 19., szombat

Az eredeti Palpatine

Kevesen tudják, hogy mindannyian tudjuk: 2004 előtt A Birodalom visszavág Palpatine császárát Rick Baker maszkmester felesége, Elaine Baker alakította. Vagyis az eredeti Palpatine, a galaxis ura, akitől még Darth Vader is fél... a maszk alatt egy nő volt. :)


Aztán persze jött a felújított változat felújított változatának felújított változata, s onnantól kezdve Palpatine a Birodalomban is Ian McDiarmid képében üzen Vadernek Luke Skywalker színre lépéséről.
De most nem ez az érdekes.

Íme Don Bies, az ILM egyik speciális effektus művésze, aki ha épp nem modelleket készít valamelyik Star Wars filmhez, vagy épp nem a droidokat távirányítja a forgatás során, akkor beugrik szerepelni:


Bies tehát bennfentes a Csillagok háborúja filmek rejtelmeiben, még ha ő maga az eredeti trilógia készítésében nem is vett részt. Tegnap ezt írta a Facebookon Bozsó Tamás barátomnak:


Hoppá! Eszerint a közhiedelemmel ellentétben mégsem Rick Baker felesége, hanem Marjorie Eaton (amerikai festő- és színművésznő) volt látható a császár szerepében.


Még egy Star Wars tévhit megcáfolva. :)
Egyébként Pablo Hidalgo is megerősíti ezt (félig-meddig) a Twitteren:

1 megjegyzés: