2017. december 21., csütörtök

Nem csak szeretni lehet a régi trilógiát

Az utolsó Jedik, ha lehet, még Az ébredő Erőnél is jobban megosztotta a rajongókat. Valakinek nagyon tetszik, mások viszont elképesztő fikaáradatot zúdítanak rá.


A film szerintem szórakoztató, de sajnos valóban telis-tele van logikai hibákkal, képtelenségekkel és marhaságokkal. Csakhogy ez minden Csillagok háborúja film sajátja. A régieké, az eredetieké is. Amiket viszont furcsamód mindenki elfogad és szeret.

Pedig lehetne róluk is csupa rosszat írni. Valahogy így:


Gyerekek, megnéztem egy filmet, és nagyon pipa vagyok. Pontosabban nem is egy filmet, hanem egy komplett trilógiát. Hiába nyert oszkár-hegyeket, a speciális effektek pocsékul lettek kivitelezve: minden idegen lényről ordít, hogy maszkba bújtatott ember vagy kézzel mozgatott bábu, az űrjeleneteknél meg egyszerűen leugrik a vászonról a garbage matte! De ez még csak hagyján, a történet teljesen kiverte a biztosítékot nálam. Komolyan, ennyire blőd, logikai hibákkal teli, átgondolatlan filmsorozatot nem láttam még, teljesen hülyére veszi a nézőket.
  
Itt például a nagyszájú vagány szereplő le akarja lőni az ellenséges vadászgépet. De nincs lőtávolban, azt mondja..


Nincs lőtávolban??? Mennyire kéne közel menni hozzá, hogy lőtávolban legyen? Ott van előtte 30 méterre!!!

Egy másik jelenetben azt kellene elhinnünk, hogy a főszereplő fiúk simán a civil ruhájukra rá bírták venni az ellenséges katonák páncélzatát. Érted, ing és mellény volt az egyik csávón, és erre vette rá először a fekete aláöltözéket, majd a fehér páncélt? És ennek a csávónak még csizmája is van. Most tényleg azt higgyem el, hogy egy lovaglócsizmára gond nélkül rá lehet húzni egy másik csizmát?? Kinek csinálták ezt a filmet, gyerekeknek?!

Ez után azt kell látnom, hogy az elnyomók ellen küzdő harcosok tökéletesen alkalmatlanok a feladatra, hiszen a sehonnai csempész kapásból azon a ponton lép ki a szupersebességből, ahová ezek a pilótáknak nevezett inkompetens hülyék már tíz perce próbálnak eljutni, nem kis veszteségek árán.

De a film folytatása sem jobb. Az egyik jelenetben azon kéne röhögni, hogy a női főszereplő olyan szellemes frázisokkal ócsárolja a férfit, mint pl. „mitől sziporkázik úgy a lézeragya”, vagy „szőrös talpú földkóros”. Most komolyan ezen kéne nevetnem? Lézeragy? Földkóros?! Ilyen óvodás szintű poénokra futotta? Megeszek egy tányér betűlevest, és jobb szöveget szarok ennél!

Kiderül, hogy a jó oldalon álló harcosoknak van olyan fegyverük, ami néhány lövéssel képes ártalmatlanná tenni a gonoszok gigászi űrhajóját.

  
Hát kérdem én, akkor ezt miért nem alkalmazták addig, és azután is? Van egy ilyen technológia a kezükben, és soha többé (a folytatásban sem) alkalmazzák, ezen totál kiakadtam.

Utána jön egy félelmetesen gagyi csatajelenet egy havas tájon, ahol szaggatott mozgású stop-motion makettektől kéne hátast dobnom. Annyira bénán csinálták meg, hogy az már fáj!

Azután a gonosz elnyomók el akarják kapni a főszereplőket, de mi történik? Most komolyan, valaki magyarázza már el nekem, hogy a magasan képzett cirkálókapitányoknak mi volt a tervük itt:


Ha még nem gondoskodtak volna róla eléggé, hogy béna legyen a film, még betettek egy olyan jelenetet, amiben a főszereplők simán, civil ruhában mászkálnak az ŰRBEN!! Persze kiderül, hogy valami hülye, gigászi lény belsejében vannak, de akkor is: az a lény végig szélesre tátott szájjal vár, vagyis az ő gyomrában bizony AZ ŰR VAN!!  Ráadásul a szereplők erről nem is tudtak akkor, tehát ők teljesen nyugodtan léptek ki az űrhajójukból szkafander nélkül, mintha ebben a világban természetes volna, hogy egy aszteroida barlangjába csak úgy ki lehet lépni utcai ruhában.

A film következő folytatásában azt a baromságot kell látnom, hogy a rettegett, profi, állig felfegyverzett, hidegvérű bérgyilkos szereplőt
 - egy vak ember
 - véletlenül
 - egy mozgásképtelen szörny szájába repíti,
mialatt a filmtörténelem leghülyébb szöktetési tervét hajtják végre.

Azután egy komolynak látszani akaró jelenetben a fiú elárulja a lánynak, hogy ők valójában testvérek. Erre mit felel a csaj? Hogy ő ezt mindig is tudta, mert valahogy érezte!! Hát komolyan megkérdeztem volna tőle, hogy „Igen? Akkor is érezted, amikor szájon csókoltál?!” Ekkora baromságot még a brazil szappanoperákban sem sütnek el!

Amikor azt hittem, hogy ennél már nem lehet lejjebb, lett:


Hát mégis mi a rosseb ez?? Erre már nincsenek szavak.

Na jó, erre azt mondtam, hogy vége, én többet ezt a foshalmazt nem nézem meg. Nem tudom, ki ez a George Lucas, de jól elkúrta a sci-fi műfajba vetett hitemet...  :(
Indítok egy petíciót, hogy ezt a faszit távolítsák el a filmvilág közeléből is. Aláírásgyűjtéssel biztosan el fogok érni valamit.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése