2020. február 22., szombat

Baljós utóforgatás

A Baljós árnyak forgatása 1997 szeptemberében véget ért, de Lucas 1999. március 20-án visszatért Leavesdenbe egy utóforgatás kedvéért: ekkor vették fel Palpatine és jedik érkezését Theed városába.


Az eredeti forgatókönyvből hiányzott ez a jelenet. Amikor aztán George levetített egy ideiglenesen összevágott változatot a filmről, rájött, hogy szükség van egy jelenetre, amiben Palpatine a film nézői számára is egyértelművé teszi, hogy ő most már a főkancellár, és hogy valamilyen módon elismerje Anakin személyét. Emiatt volt szükség utóforgatásra két hónappal a premier előtt.


Hogyan lehet kékvászon-technikát alkalmazni úgy, hogy az összes szereplő kék ruhát visel?

Mindenesetre hihetetlenül jól odaillesztették a hátteret. Meg nem mondtam volna, hogy ők igazából egy kék fal előtt állnak.


Minthogy utóforgatásról van szó, ez magyarázat lehet arra is, hogy ebben a jelenetben Windu mester nem Samuel L. Jackson.


És ha már itt tartunk, ez a jelenet szerepeltet néhány ismerős nevet is.

De a legjobb mégis az udvarhölgyek sorfala. Nem elég, hogy az Anakint játszó Jake Lloyd anyukája, Lisa is szerepel, ráadásként Nick Gillard is beöltözött a királynő szolgálólányának. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése