2021. április 6., kedd

Landóék kivágott jelenete

Van ez a fénykép, amin Lando, Leia, Han és Csubi a Felhőváros díszletei között sétál:


Leia ruhája és Csubi szőrzete lobog a szélben, továbbá ott egy jó nagy kék vászon is, tehát itt bizonyára nem egy zárt helyiségben járnak. Valami nyílt, szellős folyosón sétálhatnak. Ilyen azonban a felújított változatig nem volt a filmben, tehát csakis egy kivágott jelenetről lehet szó.

A Birodalom visszavág regényváltozatában olvasható egy bekezdés, ami talán éppen ez a jelenet lehet. Közvetlenül az előtt játszódik, hogy odaérnének az étkezőhöz, ahol Vader nagyúr várja őket.
Beléptek egy zárt verandára, amely a Felhőváros spirálban felfelé kanyargó tetejére nyílt. Kitűnő kilátás nyílt innen a város tornyos épületei között kecsesen suhanó felhősiklókra. Magával ragadó látvány volt, nem csoda, ha mély benyomást tett a vendégekre.
– Csodálatosan szép ez az állomás – álmélkodott Leia.
– Büszkék is vagyunk rá – felelte Lando. – Meglátja majd, milyen különleges a levegőnk... milyen ingerlő. – Jelentőségteljesen Leiára mosolygott. – Remélem, idővel megkedveli.
Han figyelmét nem kerülte el Lando csábos pillantása – és ez se tetszett neki.
– Nem szándékozunk olyan sokáig maradni – mondta nyersen.
Leia felvonta az egyik szemöldökét, és pajkos pillantást vetett a füstölgő Hanra.
– Nem tudom, én kitűnően érzem itt magam.
Lando kuncogott, aztán továbbvezette őket a verandáról.

Megtaláltam ugyanezt a forgatókönyvben is.


Kár ezért a kihagyott jelenetért. Tetszik a párbeszéd is, meg hát szemmel láthatóan elég tágas helyet hagytak a kilátásnak; óriási az a kék vászon. Biztos jól nézett volna ki, ha befejezik ezt a látványt egy csodaszép mattfestménnyel.


Talán valami ilyesmit láthattunk volna?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése