2016. június 12., vasárnap

Ponda Baba

Íme Ponda Baba, az aqualish:


Ő volt az első a Csillagok háborúja történetében, aki fénykard által vesztette el a kezét. Ami azt illeti, a fejét is elvesztette volna eredetileg, de aztán úgy gondolták, ennyi durvaság már nem fér bele.


Obi-Wan tehát levágta Ponda Baba kezét. Az a kéz eredendően egy uszony lett volna, hiszen Ponda vízi lény (akkor mit keres egy sivatagbolygón?).
El is készült a levágott kar, uszonnyal a végén. De mivel Obi-Wan nem csonkítana meg csak úgy egy fegyvertelen lényt, ezért adtak Pondának egy pisztolyt is. Csakhogy az nem hihető, hogy valaki uszonnyal képes rendesen pisztolyt fogni, ezért Ponda Baba uszonya ki lett cserélve egy ötujjú, szőrös kézre.


Ez viszont egy alig észrevehető kontinuitási hibát okoz, hiszen előtte, amikor Ponda Baba udvariasan megszólítja Luke-ot, egy pillanatra látszik, hogy az eredeti kezével böki meg Luke vállát.


Érdekes, hogy az 1978-as The Star Wars Holiday Special-ben is uszonya van. Nyilván a szőrös kéz csak a levágott karhoz készült el; a statisztának készült Ponda Baba-kesztyű az uszony-változat maradt.


Az előzménytrilógiában egy harmadik variáció tűnt fel az aqualishok végtagjait illetően: Ponda Baba fajtársainak keze A klónok támadásában nem is uszonyos, nem is ötujjú, és nem is szőrös...

2 megjegyzés:

  1. Valamint az új változatban 4 szemük is van

    VálaszTörlés
  2. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1025163204240744&set=p.1025163204240744&type=3&theater

    VálaszTörlés