2017. július 29., szombat

1997

1997: az esztendő, amikor a Hale Bopp üstökös a pályája során a legközelebb kerül a Földhöz, amikor Diana hercegnő meghal autóbalesetben, amikor Az angol beteg Oscar-díjat kap, amikor David Bowie fellép a Szigeten, amikor a Pathfinder űrszonda sikeresen landol a Marson, amikor elkezdi adását az RTL Klub és a TV2, továbbá amikor bemutatják a mozik a Sötét zsarukat, a Titanicot és Az ötödik elemet.

De mi minden történik 1997-ben a Csillagok háborúja terén?



Január 30. Az Új remény felújított változatának premierje. Innentől kezdve látjuk a kibővített Mos Eisleyt, a digitális Jabbát, és hát ettől a dátumtól kezdve Greedo lő először…

Február 21. A Birodalom visszavág felújított változatának bemutatója. Jóval többet láthatunk a wampából, a Felhővárosból, és Vader űrkompja is ekkor kerül bele a filmbe.


Március 14. A Jedi visszatér felújított változatának premierje. Ettől kezdve Oola nem az egyetlen táncosnő, innentől fogva van csőre a sarlakknak, és most mutatják meg először a Coruscant bolygót.

Április 30. X-Wing vs. TIE Fighter debütálása.


Május 5. Könyvesboltokba kerül A.C. Crispin Han Solo trilógiájának első kötete, Az éden pokla. Ebben szerepel először Bria Tharen, Han ifjúkori szerelme.

Június 26. Az angliai Leavesden stúdióban elkezdődik a Csillagok háborúja első epizódjának forgatása (ekkor még a Baljós árnyak alcím nélkül). A legelső jelenet, amit felvesznek, nem más, mint a Maul és Palpatine közötti párbeszéd egy coruscanti erkélyen.


Augusztus 11. Megjelenik A hutt játszma (A.C. Crispin Han Solo-trilógiájának második darabja), melyben Han először látja Leiát, még kislányként.

Szeptember 30. Debütál a Jedi Knight: Dark Forces II, aminek óriási újítása az első résszel szemben az élőszereplős átvezető animációk alkalmazása. Kyle Katarn szerepében Jason Court.


Október 31. Verekedős játékprogram a Csillagok háborúja világában? Ilyen is van: Masters of Teräs Käsi.


November 3. Kapható Timothy Zahn regénye, A múlt kísértete, melyben felreppen a hír, hogy a tíz éve holtnak hitt Thrawn mégis életben van.


És végül, 1997-ben született (pontos dátumot nem tudok) Hayley Mooy, aki A Sith-ek bosszújában, a Padmé temetésén látható kislányt, Pooját játszotta (A klónok támadásához forgatott jeleneteit kivágták).


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése