2018. február 16., péntek

Dobókockák

Az utolsó Jedik során többször is mutattak két dobókockát, amik az Ezeréves Sólyom pilótafülkéjében lógtak.


Némelyek számára ez újdonságként hatott, pedig a kockák már a kezdetek kezdetén ott voltak.

Mutatok egy fényképet 1976-ból. Harry Lange áll az Ezeréves Sólyom frissen megépített pilótafülkéjében (még megvannak az üvegek az ablakokon, s a középső osztást sem távolították el). Ott fityeg két dobókocka (amit tudtommal Roger Christian tett oda, de erre nem vennék mérget).


A kockák az Új remény egyik promóciós képén is láthatók:


Viszont magában a filmben csupán egyetlen pillanatra sikerült kiszúrnom őket, éspedig amikor Csubit először mutatják a pilótafülkében (a többiek még kint a dokkban tartózkodnak):


A Birodalom visszavág és A Jedi visszatér sajnos nem szerepeltette a dobókockákat. Az ébredő Erőben szintén nem láttam őket, de jó tudni, hogy létezik egy kivágott jelenet, amelyben Han Solo a rég nem látott űrhajója pilótafülkéjébe lépve megcsókolja és a helyükre akasztja a kockákat.


A Vanity Fair 2015 júniusi címlapján is jól kivehetők a kockák. Megfigyelhető, hogy ezek sima, normál dobókockák, pöttyökkel az oldalukon.


A filmhez készült képes útmutató is szokványos pöttyökkel mutatja a kockákat:
 

Ezzel szemben Az utolsó Jedikben látott kockák egészen új szimbólumokat kaptak:


Valószínűleg mivel a mozivásznon most mutatták őket közelről először, az a döntés született, hogy a hagyományos, mondhatni túlságosan evilági dobókockák helyett valami Star Wars-osabb megjelenést kell kitalálni nekik.

Ennyit az egységes kánonról. :)

Mindenesetre az már biztos, hogy a kockák feltűnnek majd a Solo-filmben is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése