2019. április 23., kedd

Snivvián A Birodalom visszavágban?

Szeretem a színfalak mögött készült fotókat. Most kettővel kapcsolatosan írok. Az egyiken Graham Freeborn és egy kolléganője a Csillagok háborúja kantinjának lényein dolgozik, íme:


A bal oldali fej egy szaurin, aki később a Hrchek Kal Fa nevet kapta, míg a jobb oldali egy snivvián, akit később Takeelnek neveztek el (a forgatáskor ezek a nevek még nem léteztek).

Ők azok:

A másik fotón, amit meg szeretnék mutatni, Graham Freeborn uszkve három évvel később az undibundik maszkján ügyködik A Birodalom visszavág készítésekor:


Elsőre feltűnt, hogy az orruk ebből a szögből nézve mennyire hasonló. :) Viszont csak jóval később vettem észre, hogy Graham ugyanazt a pulóvert viseli, mint a szaurinos-snivviános képen. Ez két dolgot jelenthet:

  • Graham sokáig hordja ugyanazt a pulóvert
  • vagy a két kép talán ugyanakkor készült

Bár magam is rengeteg ruhadarabomat viselem éveken át, mégis szívesebben gondolom azt, hogy a két kép ugyanakkor készült. Ebben az esetben az első fotón mégsem az Új reményhez készülnek a maszkok, hanem a Birodalomhoz. Ez rendben is lehet, hiszen hátul a lány feltehetően épp a wampa jéglény fehér szőrös kezét készíti, a szaurin fej mégsem Hrchek, hanem Bossk, míg az a snivvián pedig...

Snivvián nem is szerepelt A Birodalom visszavágban!

Vagy de?

Íme Treva Horme és Wiorkettle:


Bespini díszlet, snivvián maszk; így már semmi kétségem sincs afelől, hogy Graham az első képen épp A Birodalom visszavág munkálatai közben látható, s velem ellentétben talán nem hordja évekig ugyanazt a pulóvert. :)

Érdekes, hogy bár az alacsony snivviánnak szemmel láthatóan emlői vannak (hiszen Catherine Munroe volt a jelmezben), elvileg ő mégis hím, míg a nyurga lutrillián pedig nőstény (őt Steve Meek játszotta).

Wiorkettle sajnos végül nem látható a filmben, Trevát viszont abban a jelenetben lehet kiszúrni, amikor Lando bejelentése miatt, miszerint a Birodalom átvette az irányítást, a felhővárosi polgárok fejvesztve menekülnek. Elmosódott, de ez bizony ő:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése