2021. június 25., péntek

Nathan Hamill


1979. június 25., hétfő; A Birodalom visszavág forgatásának 76. napja.
Épp ma 42 éve. :)

Mark Hamill felesége, Marilou, éjjel 1:50-kor fiúgyermeknek adott életet: megszületett Nathan Elias Hamill.
Mark hajnali ötkor felhívta Gary Kurtz-ot, és elkéretőzött aznapról. Kurtz beleegyezett. Markot délelőtt 11-kor mégis behívták. Hamill egyeztetett a feleségével, és bement a studióba. Gratuláltak a babához, és pezsgős koccintást követően elkezdték a forgatást.
Kék háttér előtt vették fel a jelenetet, amiben Luke épp az utolsó pillanatban ugrik el a hósikló roncsától, mielőtt a lépegető szétlapítaná.


Természetesen több felvétel is készült egymás után. Hamill pedig a sokadik eséskor eltörte az egyik hüvelykujját. Mark annyira pipa lett, hogy másnap kiabált Kurtz-cal, amiért nem egy kaszkadőrt bízott meg a feladattal. Több mint egy hónapja gyakorolta már a vívást, és épp amikor felkészült a próbafelvételekre, akkor tört el az ujja.

A kis Nathan mindenesetre már kisbabaként találkozhatott Yodával.


És később sem maradt távol a Csillagok háborúja világától. A Jedi visszatér forgatásán találkozott Leiával, Landóval, összefutott Yodával, járt az ewok faluban, belebújt Artuba, felpróbálta C-3PO kezeit és lábait, felült a siklómotorra, és belecsücsült a császár trónjába is:


Évekkel később is jelen volt, ha újabb filmek készültek. Itt például Jonathan Fisher fényképén öleli Artut a Leavesden Studióban, a Baljós árnyak forgatásán (kezében egy miniatűr Artuval):


A filmben szerepelt is, ő játszotta a Rehtul Minnau nevű nabooi polgárt – akit nekem még sosem sikerült kiszúrnom a filmben, de ha valakinek megvan, szóljon! Sok évvel később pedig egy ugyanilyen vezetéknevű újabb szerepet is eljátszott (talán a saját unokáját?): ő volt Az utolsó Jedikben a Saile Minnau nevű katona.

Ráadásul – amint az már nyilván köztudott – a filmben a testvéreivel közösen látható: a másik két katonát, aki épp a lépegetők elé kisétáló Luke-ot figyelik, Chelsea és Griffin Hamill játszotta.

Nathan ma 42 éves. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése