2022. február 24., csütörtök

Újonc ILM-es A klónok támadásában

 

Íme Juan-Luis Sanchez:


Amikor az ILM-hez csatlakozott, épp A klónok támadása készítése zajlott. Az asztrofizikusnak tanult Juan első feladata a szeizmikus töltet hatására szétrobbanó aszteroidák animálása volt. Emlékszem, amikor először láttam a filmet, a veszprémi mozi úgy adta le, hogy végig késett a hang; így fel sem tűnt, hogy eleve egy késleltetett hangeffektű robbanást látok. :)


Juan a digitális aszteroidák szétszeletelésének az effektjét Dan Goldmannel közösen végezte, aki egyébként néhány pillanatra a filmben is látható volt Jango Fettként.


Ezt követően Juan feladata elsősorban a digitális Yoda és egyéb CG-szereplők létrehozása volt (főként ruhaszimulálás).
Például ebben az általam nem túlságosan kedvelt jelenetben a digitális Anakin (meg az a shaak nevű állat, amin egyensúlyoz) Juan műve:


Már a moziban is úgy éreztem, hogy leugrik a vászonról a CGI. Juan saját bevallása szerint sem sikerült valami jól. :)

Kifogástalan lett viszont Ki-Adi-Mundi digitális kiegészítése. Mint tudjuk, létezik egy soha be nem fejezett jelenet, amelyben Mundi mester és társai a droidvezérlő hajón akcióznak. A kékhátteres felvétel csak minimális épített díszletet tartalmazott, de épp eleget ahhoz, hogy a Mundit alakító Silas Carson lábát eltakarja a neimoidi hajó hídjának egy részlete.
Minthogy ezeket a felvételeket (a jelenet kukázása után) felhasználták az arénában játszódó montázshoz, amiben a Jedik bekapcsolják a lelátón a fénykardjaikat, Mundi mester eltakart lábát számítógéppel kellett kiegészíteni. Ezt a munkát is Juan végezte el. :)


De a legjobb, hogy a kölyök kora óta Star Wars rajongó Juan még Dooku grófot is alakíthatta néhány jelenetben. Mindegyikben csak távolról látható, de akkor is szuper lehetett neki eljátszani az épp készülő legújabb epizód fő antagonistáját. :)



Egyébként érdekesek ezek a digitális dublőrök. Némelyikről lerí, hogy nem igazi, de valamelyikről meg sem mondanám, ha nem tudnám.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése