2022. április 6., szerda

Kenobi távcsöve

A Kenobiról szóló sorozat előzetesével kapcsolatos megfigyeléseimről a múltkor már írtam egy rövid listát. De most megint észrevettem valamit. :)


Éspedig hogy ez a távcső már megvolt Obi-Wannak A klónok támadásában is. :)

Csak épp sosem mutatták a filmben. Mindenesetre létezik olyan kivágott jelenet, amiben a Geonosison használja.


A kezében levő látcső szakasztott úgy néz ki, mint amit a néhány héttel ezelőtti előzetesben tart a szeme elé.De mi lett volna ez a jelenet a Klónokban?
A választ a regényváltozat adja meg:


 Hatalmas síkság terült el előtte, a távolban több magas alakzattal. Obi-van elővette elektronikus távcsövét, és elnézett a síkság fölött. Nagy tornyokat pillantott meg – nem természetes szirteket, amilyenek elő-előfordultak a környéken, hanem mesterséges építményeket. Feljebb vette a nagyítást és a fényerősítést, majd lassan pásztázni kezdte a tornyok környékét.
 Több tucat kereskedő föderációbeli hajó sorakozott a közelben. A Jedi álmélkodva nézte, ahogy az egyik mögött felemelkedett egy platform, amelyről több ezer harci droid menetelt át a raktérbe, hogy a hajó néhány perc múlva felszálljon.


Ezt a jelenetet tehát le is forgatták, de a filmbe nem került bele. A képregény-változatban viszont – mint annyi más kivágott jelenet – ott van a távcső. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése