2024. augusztus 7., szerda

Sárkánycsont Obi-Wan kunyhójában

Mindenki emlékszik a pillanatra, amikor Thripio mögött a sivatagban egy irdatlan állat óriási csontváza volt látható.


Ezzel is érzékeltették, hogy az aranyszínű protokolldroid bizony olyan elhagyatott helyen mászkál, ahol még az ilyen hatalmas testű élőlények sem élik túl a kóborlást.

Nem messze tőle megfakult kalciumoszlopok, akár a támpillérek; valami hihetetlen méretű vadállat megsárgult csontjai szolgáltak feltűnő, bár nem sok jóval kecsegtető tájékozódási pontul.
– fogalmaz a regényváltozat nyilván bordákra utalva, bár azok a filmben éppenséggel nem voltak láthatók. :)

Azt már valószínűleg kevesebben tudják, hogy a később Krayt sárkánynak elnevezett élőlény csontváza nem a Csillagok háborúja kedvéért készített kellék. Eredetileg a Disney-féle Ellopták a dinoszauruszt című gyerekfilmhez alkották.


Ezt a filmet a Csillagok háborújához hasonlóan az Elstree Stúdióban forgatták valamikor 1974-75 magasságában, s azután az óriási kelléket George Lucas űroperájában hasznosították újra. Érdekes belegondolni, hogy már a kezdet kezdetén összefonódott a Star Wars a Disneyvel. :)
Itt látható a csontváz az Elstree udvarán, mielőtt Tunéziába szállították volna a Star Warshoz (még jelen vannak a bordák):



(És a csontváz állítólag azóta is ott van a sivatagban. Egyszer el kéne már mennem Tunéziába.)

Na de most jön az igazi ínyencfalat: a sárkány egy csigolyáját Obi-van Kenobi is őrizte az otthonában! Bizonyítja ezt az alábbi, 1976. április 23-án, pénteken, az Elstree Stúdió 7-es műtermében készült fénykép:


Maga Roger Christian, a film díszlet-berendezője (van ilyen kifejezés?) erősítette meg néhány órával ezelőtt, hogy a bal alsó sarokban az bizony a csontváz egyik darabja! :D


Ez egy tökjó kis adalék, imádom az ilyeneket. :D
Mivel a filmben a kunyhó díszletének ezen szeglete teljes egészében sosem látható, így persze Kenobi sárkánycsigolyája nyilván nem kánon, de én szeretem félig-meddig annak venni azokat a dolgokat, amiket a film készítői csempésztek a filmbe. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése