2020. május 1., péntek

Baljós Bib

A Jedi visszatér Bib Fortunájáról már írtam négy éve. A Baljós árnyak Fortunája viszont eleddig nem került terítékre.

A Baljós árnyakban Bib eredetileg a szenátusban lett volna látható Orn Free Taa, Miela és egy 3PO droid társaságában.
Őszintén szólva nekem nem tetszett volna, ha a tatuini gengszterfőnök jobbkezeként megismert alvilági alakról kiderült volna, hogy régebben politikus volt.


Alan Ruscoe volt az illető, aki Fortuna bőrébe bújt, Shaune Harrison közreműködésével.Orn Free Taának, a Ryloth rendszer szenátorának a filmben aztán nem twi'lek, hanem ember kísérői voltak (köztük az egyik nem más, mint Trisha Biggar, a film jelmeztervezője), majd a 2001-es DVD-kiadásra visszatértek a twi'lek kísérethez (szerintem jobban is illenek oda az emberek helyett), ám Fortuna helyét egy nő, Pampy vette át Miela mellett.


Innen tehát eltűnt Bib, máshová viszont betették, éspedig az igazi helyére: Jabba mellé a Tatuinra. Ám ekkor már nem Alan Ruscoe játszotta, hanem az a Matthew Wood, aki később Grievous tábornok hangját adta, illetve aki manapság Ben Burtt pozíciójában, azaz hangtervezőként dolgozik a Disney-éra Star Wars filmjein. Őt az a Danny Wagner maszkírozta Fortunává, aki néhány évvel később magát George Lucast festette be kékre A Sith-ek bosszúja-béli kámeaszerepéhez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése