2023. augusztus 13., vasárnap

2D rabszolgaszállás

Lucas bátyánk 1975-ben forgatási helyszínt keresgélve járt Tunéziában, és a Tataouine nevű településen úgy döntött, hogy Luke bolygójának a neve Tatuin lesz. Annyira tetszett neki a helyi magtár, hogy mindenképp szerette volna a filmben is szerepeltetni (elképzelt oda egy jelenetet a jawákkal). John Barry rajzolt is erről egy grafikát, de a Tatatouine-től kb. 50 km-re fekvő Medenine-i magtár szerepeltetése végül csak a Baljós árnyakban valósult meg.


A Skywalker-lakás belső terei viszont már az angliai Leavesden Stúdióban épültek meg. És bizony volt a filmben egy jelenet, amikor Anakin a verseny után megérkezik Qui-gonnal, s a bejárati ajtón túl egy pillanatra látszik a tunéziai magtár egy részlete. Ezt hogy oldották meg?


Nyilván kapásból rá lehet vágni, hogy a számítógép segítségével tették oda a háttérbe Tunéziát, de ennél sokkal primitívebb módszert alkalmaztak. :)

Íme egy 1997. június 25-én (azaz egy nappal a forgatás kezdete előtt) készült felvétel arról, amint az Anakinék bejárata előtti homokot rendezgetik:


A videón látszik, hogy amikor a filmben bentről mutatják a lakás bejáratát, a nyitott ajtón kívül az utca túloldalán látható rabszolgaszállás igazából csak egy nagy festmény. 🙂


Szeretem az ilyen rémesen egyszerű megoldásokat. 🙂

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése