2023. október 25., szerda

Na akkor ki lopta el elsőként a Halálcsillag terveit?

Az első Ford Sierra 1982 júliusában jelent meg az utakon, s az év októberében akár 5 példányt is meg lehetett nyerni a brit TV Times magazin aktuális számában, aminek a címoldalán a Csillagok háborúja szereplői szerepeltek.


Éspedig abból az apropóból, hogy az angolok ekkor láthatták először a tévében a filmet (tehát a magyarok a 84-es tv-vetítéssel csupán 2 évvel voltak lemaradva tőlük, ami picit kevesebb idő, mint pl. A Mandalóri esetében, amit az angolokhoz képest mi legálisan csak 3 évvel később láthattunk).

De számomra egy másik dolog miatt igazán érdekes ez az újság.
A tévépremier kapcsán több oldalas rovatot szántak a filmnek, amiben még az olyan huszadragú mellékszereplőket alakító színészek nevét is közölték, mint pl. a jawák főnöke. :)


Tetszenek Martin Asbury illusztrációi is, amiken ráadásul a filmen kívüli események is láthatók, így például az a pillanat – és ez nekem a valódi érdekesség –, amikor valaki ellopja a Halálcsillag terveit.


Számomra ez azért döbbenetes, mert egész mostanáig azt hittem, hogy a régi kánon eltörlése előtt legkorábban csak 1995-ben, Kyle Katarn személyében mutatták be első alkalommal, hogy ki volt a tervek tolvaja.
Hát tévedtem, 13 évvel korábban már volt egy ábrázolás, bár a szerencsétlen fickó a tervek átsugárzása után azonnal el is hunyt.


Egyébként röhej, hogy a régi kánonban hányféle Halálcsillag-terv-megszerzés létezett. :) A Gizmodo remekül összeszedett hét különböző sztorit, ami mind erről szólt.
Még Han és Biggs keze is benne volt.
Érted? Han, akinek a filmben fogalma sem volt a Halálcsillag létezéséről. És Biggs, aki a yavini csata előtt pár nappal még épp csak tervezgette, hogy csatlakozik a felkeléshez.
Azért időnként tényleg egy vicc volt az EU. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése