2024. január 19., péntek

Fake Fett

Amikor évekkel ezelőtt, A Mandalóri 5. fejezetével kapcsolatosan megírtam, hogy Boba Fett visszatért, akkor valaki azt felelte, hogy az a titokzatos alak bizony nem Fett volt, hanem maga a címszereplő, hiszen a képet alaposan kivilágosítva láthatóvá válik, hogy a sötét alaknak ugyanaz a kopás van a combján, mint a főhősnek.


Aztán rá egy évre kiderült, hogy mégis igazam volt: Boba Fett tényleg visszatért.

Később megérkezett a Boba Fett könyve sorozat is (máig nem tudom, hogy a cím miféle könyvre utal), amiben ugyanezt a jelenetet kicsit bővebb verzióban is megmutatták. Viszont csak most jutott eszembe ezt a pillanatot is kivilágosítani, hogy utánanézzek annak a kis kopásnak.


Nos, a kopásnak se híre, se hamva; sőt, Boba Fett csípőjén nincs pisztolytáska (pedig a mandós képen van). A történet ekkori állása szerint nem is volt pisztolya, csak egy hosszú puskája és a gaffi buzogánya.
Szerintem amikor azt a jelenetet eredetileg forgatták, akkor nem foglalkoztak vele, hogy Temuerát hívják oda, meg hogy jelmezt tervezzenek az egyébként is csak sötétben látszódó szereplőnek. Alighanem simán Din Djarin jelmezével vették fel a jelenetet, mert épp az volt kéznél.

Szóval itt most van egy aprócska folytonossági hiba, de sebaj. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése