2016. május 2., hétfő

Kybo Ren



Köztudott, hogy a mindenki szerint borzalmas The Star Wars Holiday Special című rémtettben látható rajzfilmbetét volt Boba Fett első szereplése, 1978-ban (nem számítva a San Anselmo parádét). A tévéfilm többi részéhez képest kiváló rajzfilmet a kanadai Clive Smith mutatta be személyesen George Lucasnak, aki annyira elégedett volt vele, hogy pár évvel később, A Jedi visszatér után Smith-t bízta meg az Ewokok és droidok kaland-órájának elkészítésével. Úgy látszik, Lucas az ewokokat annyira népszerűnek hitte, hogy a három tévéfilm (Az ewok visszatér, Bátrak karavánja és Harc az Endor bolygón) után saját rajzfilmsorozatot is megrendelt nekik. 1985 nyarán indulva, két évad alatt összesen 35 ewokos és 13 droidos epizód készült.

A droidos részek azért érdekesek, mert Boba Fetten és IG88-on kívül felbukkant bennük egy minden hájjal megkent kalóz is, akinek a neve: Kybo Ren!


Vajon Az ébredő Erő írásakor kinek jutott eszébe, hogy ezt a nevet egy betűvel megváltoztatva újra felhasználják? Kylo Ren valószínűleg nem Kybo Ren reinkarnációja. Vélhetőleg semmi közük nincs egymáshoz. Akkor miért lett ennyire hasonló nevük?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése