2016. április 11., hétfő

Echo Base

Az Echo Base 2003 májusi számában, a 17. oldalon egy igen érdekes íráson akadt meg a szemem. A cikket a Klónok támadása bemutatója utáni időben írta Jenőfi Norbert arról, hogy milyen jövő várhat a Csillagok háborújára. Muszáj idéznem egy-két mondatát.
"Hogyan tovább? Vegyük sorra a lehetőségeket:
1. [...] A filmek időről-időre ismét napvilágot látnak, kibővítve, itt-ott csinosítgatva, a DVD utáni új adathordozóra igazítva."
Így lett? Így lett: jött a Blu-Ray, és persze, hogy nem bírták megállni, hogy ne nyúljanak bele megint! :)smile emoticon
Idézek tovább:
"2. Lucas úgy dönt, mégiscsak belevág a VII-IX. részek készítésébe. [...] Mivel a korábbi epizódokban szereplő színészek (Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher, és társaik) "lassan" veterán korba lépnek, kézenfekvőnek tűnhet a Jedi-tesók (Jacen, Jaina és az ifj. Anakin) fiatalkorába áttolni az új történések korát. [...] Persze van egy másik módszer, ami a jelek szerint sajnos nem is feltétlenül áll távol az alkotóktól; mégpedig az, hogy sutba dobják a már kialakult háttéranyagot, és teljesen új irányban lépnek tovább [...]. Ezzel ugyan lenne pár új sansz, azonban teljesen elvadítanák vele a regi fan-okat. Az "ipar" viszont nagyrészt éppen rájuk épül, ezért az ilyen húzás nem csupán goromba, hanem meggondolatlan lépés is volna egyben."
Eddig az idézet. Így lett? Így lett. Ehhez nem fűzök inkább semmit. ;)wink emoticon A továbbiakban ezt írja:
"3. Új sorozat(ok) indul(nak), de ezúttal televízióban."
Így lett? Így lett. Az írás óta 3 animációs sorozat is készült: Clone Wars, The Clone Wars és Rebels. Oké, egyik sem élőszereplős (a cikk írója arra gondolt), de sorozat, és televízióban.
Verdikt: valahogyan elő kéne keresni ezt a Jenőfi Norbertet, és megkérni, hogy jósoljon még nekünk. :D


grin emoticon

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése