2021. szeptember 21., kedd

25-ös jelenet

 

Míg a homokkúszó külső jeleneteit 1976 márciusában, Tunéziában vették fel, addig a beltérieket három hónappal később, Angliában, a Shepperton stúdióban.
1976. június 2. és 16. között forgatták le az 20-as jelenetet, amikor Artu és Thripio találkozik egymással a jármű gyomrában. Június 17. és 28. között pedig a 25-öst, amikor C-3PO észleli, hogy a jármű megállt, s az ajtóban megjelennek a jawák, hogy kitessékeljék a droidokat.
Érdekes, hogy a két jelenet ugyanott játszódik, mégis két külön műteremben vették fel. Az előbbit a 8-as műteremben, utóbbit pedig a 2-esben.
Íme a film 25-ös jelenete, amivel kapcsolatban négy érdekességre hívom fel a figyelmet:

1. A kép jobb szélén alig észlelhetően ott van C-3PO ikertestvére.



2. Ezekben a protokolldroid-jelmezekben nemigen lehetett ülni. Ezt bizonyítja a velünk szemben helyet foglaló robot is, aki medencetájékon droidjelmez helyett egy fényes nadrágot visel. :)



3. A jelenet apró módosításon esett át: 1997-től kezdve ahogy felnyílik az ajtó, úgy fokozatosan világosodik ki a helyiség; eredetileg a jelenet kezdetétől fogva viszonylag világos volt odabenn.


4. A helyiségbe belépő jawákat nem mások játszották, mint a kaszkadőr-koordinátor Peter Diamond fiai: Warwick és Fraser.



Itt láthatók Anthony Daniels társaságában:



Szóval nem csak egy Warwick van, aki gyerekként az eredeti trilógiában kistermetű lényt játszott. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése