2024. február 21., szerda

Boba Fett játéka

2002. június 12. és 2003. december 23. között futott a StarWars.com fotósorozata, az Image Attack, ami az akkor épp aktuális filmmel, A klónok támadásával foglalkozott. Közel 300 kulisszák mögötti képet mutatott be másfél éven át; szinte naponta frissült egy új képpel.
2002. december 18-án (Steven Spielberg 56. szülinapján) Boba Fett játékáról közölték az alábbi képet:


Azt írják, hogy Fették kaminói lakásán volt ez a játék. De hol lehet kiszúrni a filmben?

Sehol! :D

A filmben tényleg nem látható, de én azért szeretném tudni, hogy hol kellett volna látnunk.

Létezik egy BTS-videó, ami a 2000 nyarán zajló forgatáson készült. Arról a jelenetről van szó, amiben Boba Fett ajtót nyit Taun We-nek és Obi-Wannak. Daniel Logan mellett a fal fényes fekete paneljén tükröződik valami narancssárgás dolog, ami akár a szóban forgó játék is lehet (bekarikáztam sárgával):


Annál is inkább, mert a fekete falrészlettel szemben a helyiség egy olyan része található, ami talán valami kis nappali-szerűség lehet, közepén egy asztallal, és lám: ott virít az asztalon a játék!


Kár, hogy a lakás ezen részét sosem mutatta a filmben a kamera, de tökjó, hogy nem csak Luke-nak, hanem Bobának is volt mivel játszania unalmas perceiben. :)


Vajon magával vitte-e a játékot Boba, miután Jango ráparancsolt, hogy csomagoljon, mert hamargyorsan távozniuk kell?

Szerintem igen, hiszen létezik egy kivágott jelenet (ami olvasható a regényváltozatban is), amikor Obi-Wan visszamegy Jangóért, de már csak hűlt helyét találja.


És persze a sebtiben távozás nyomait: üres polcokat, földre szórt ruhákat. Valamint az asztalt, amin már nincs ott a játék:


Szóval Boba alighanem magával vitte a Geonosisra, s ki tudja, akár még ma is ott lehet valahol a Slave I fedélzetén. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése