2024. február 11., vasárnap

Hamill dühös a wamputáció miatt

2017-ben tette közzé Mark Hamill, hogy még mindig mérges a wampa csonkolása miatt.


Azt írja, hogy a jelenet forgatásakor biztosították arról, hogy a kamera felé irányuló fénykardcsapás (a lény nem volt jelen a felvételkor) csupán megperzseli a fenevad szőrét, hogy elijessze. És hogy aztán később Mark elborzadt, amikor a levágott kart és a szerinte szükségtelen kegyetlenséget látta. Mert hát a wampa csak éhes volt, nem gonosz. És hogy Luke soha nem tenne ilyet.

A magyarázat oké, valóban csak enni akart az a dög, de mennyire van rendben ez a kis kifakadás? Tényleg nem tudta Hamill, hogy mi lesz a szörnyeteg sorsa?

Rinzler szerint csak 1979 októberében született meg a döntés a wampa karlevágásáról, ami valóban a forgatás vége után volt, ez tehát csakugyan meglepetésként érhette Markot a vetítéskor. De magán a forgatáson a jelenet úgy végződött, hogy Luke kettévágta a szörnyet!
Bizonyítja ezt az alábbi videó:


Erre nem hihette Hamill, hogy csak megpörköli a bundáját! Ehhez képest pont hogy humánusabb volt Luke cselekedete a karlevágással: hiszen így a lény legalább túlélte a találkozót – még ha nehezebben is szerez magának élelmet ezentúl fél karral.

Esetleg azt tudom képzelni, hogy Mark dublőrjével vették fel a kettévágást. Végül is ott egy robbanás-szerűséget látunk, ami közvetlenül a színész orra előtt történik. Egy ilyen piro-trükk veszélyes is lehet, pláne ha ennyire közel vagy hozzá. Talán Colin Skeaping volt ekkor Luke (hátulról mutatják, az arca nem látszik). Így tudom csak megmagyarázni, hogy Mark nem tudott erről.

Persze, Mark is azt mond, amit akar. Ebben az esetben például konkrétan azt mondta, hogy a kamera felé suhintáskor a lény nem is volt jelen. Hát szerintem meg tökre ott van előtte! :D


Erről ennyit!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése