2018. december 24., hétfő

Miről szól Lando memoárja?

"Calrissian krónikák, ötödik fejezet – folytatás. Személy szerint nem nyűgöztek le a sharuk. Nincs humorérzékük, se stílusuk. A lényeg, hogy ott voltam L3-vel az ősi templomuk mélyén. Ekkor láttuk meg…"


Hogy mit is láttak meg, arra nem derül fény, hiszen Lando memorájának felvételét megzavarja az L3 által kirobbantott lázadás. De vajon mi ez a sztori a sharukkal, amit Lando fontosnak tart megőrizni az utókor számára?

Talán a Solo regényváltozatából többet megtudunk. A 209-ik oldalon ez olvasható:

"Én személy szerint sohasem voltam elragadtatva a sharuktól. Nincs sem humorérzékük, sem stílusuk. Viszont egy alkalommal L3 és én jártunk ott, és bementünk a szent templomuk mélyébe. És ekkor megláttam. – Elhallgatott, és kereste a szavakat, hogy leírja a szellemhárfa szépségét, hogy híven megragadja azt, ahogyan ott ragyogott a lágy fényben, és még igézőbbnek fesse le, mint amilyen a valóságban volt."

Hm.

Sharuk?
Szellemhárfa?

Összeállt a kép!

A Solóban bizony Lando nem másra emlékezik vissza, mint erre az 1983-as regényre:


Ez volt az első Lando-regény! Ebben olvashattunk arról, miként nyerte el egy szabakk játszmában az Ezeréves Sólymot, és ennek a története éppen arról szólt, hogy Landónak és a droidjának meg kellett találnia a sharuk szellemhárfáját. Amire Lando a Solóban visszaemlékezik, az a Lando Calrissian és a Sharu varázskulcsa című könyvben konkrétan az alábbi bekezdés:

"A futószalag megállt egy kapu előtt, mely egy óriási csarnokba nyílt, ahol különösebb nehézségek nélkül el lehetett volna helyezni egy egész űrflottát. És messze-messze tőlük hatalmas oltár emelkedett; minden fény ráirányult, amely ebben a gigászi teremben égett.
Bár több száz méterre voltak tőle, Lando azonnal tudta, hogy a sharuk szellemhárfája van az oltáron."

Ennek az egésznek persze a Solo cselekménye szempontjából semmi jelentősége sincs, nekem mégis tetszik, hogy egy ilyen aprócska, szinte észrevehetetlen utalást helyeztek el a történetben. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése