2019. december 18., szerda

Mando 7 finomságok

A mandalori első évadának hetedik, azaz utolsó előtti fejezetét rendhagyó módon ma, vagyis péntek helyett szerdán mutatták be. Talán azzal lehet összefüggésben, hogy ma megnézhetjük végre a Skywalker korát is, s esetleg lesz valami utalás a mai Mandóban az esti filmre. Kíváncsian várom.


Csakhogy a mai fejezet két olyan dolgot is szerepeltetett, ami egészen biztosan nem az esti mozifilmre utal, hanem múltbéli dolgokra, amiket látva borsózni kezdett a hátam az örömtől. :)



James Clyne koncepcióművész szerint Az ébredő Erő alkotása során sokat morfondíroztak azon, hogy a TIE-vadászok miként landolhatnak. Doug Chiang ötletes látványterve aztán kimaradt a filmből, de most, A mandaloriban végre láthattuk ezt is.


Az is mennyire jó, hogy az eddig egyszerű fogyóeszközként bemutatott TIE-vadász most szinte fenséges járműnek hatott, ahogy ott leszállt a rohamosztagosok mögé. :)

A másik dolog, ami még ennél is jobban tetszett, az a Kenner egyik réges-régi játékának szerepeltetése.


Teljesen belelkesedtem, amikor e rég elfeledett 1979-es játékot láttam felbukkanni a képernyőn. :) Egyébként a játék csomagolásában volt egy kicsi füzetke is, amely szerint egy ilyen csapatszállítóval utaztak a Tatuinon a rohamosztagosok ahhoz a bizonyos homokkúszóhoz, amiben nem sokkal korábban még Artu és Thripio utazott. Ebből a képes mellékletből kiderül, hogy a birodalmiak a szerencsétlen jawákat a jármű tetején levő ágyúkkal irtották.


S még ugyanebben az évben a Marvel-féle képregénysorozat 31. számában is szerepet kapott ez a csapatszállító. A sztori szerint a jármű parancsnokának neve Tagge. Vajon Cassio Tagge lehet az illető, vagy csak egy névrokona?


Persze, alighanem sokkal többen felismerték a gépet a Lázadókból. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése