2019. december 7., szombat

Boba Fett visszatért

Boba Fett a régi kánonban már visszatért, s most azt állítom, hogy az újban is. :) Az érveim:
  • Darth Maul és Darth Sidious után akár Boba és Windu is visszajöhet a halálból.
  • Ahogy Ewan McGregor a Kenobi sorozat kapcsán, úgy Temuera Morrison is titokban tarthatta az elmúlt években a visszatérését.
  • Valamelyik kánon regényben szó esik jawák által talált mandalori páncéldarabokról.
  • A mandalori eddig is csupa fanszerviz volt, Fett visszahozása volna csak igazán hab a tortán.

Adja magát, hogy ha vissza akarják hozni, akkor egy mandaloriról szóló történetben hozzák vissza, nem?

Már a Mando legelső fejezetében, az egyik háttérszereplőre többen ezt gyanították, de bennem egy pillanatra sem merült fel, hogy az Boba volna.


Ez biztosan nem ő. Csak egy mandalori a sok közül; egyébként is, egy Boba Fettnek ennél sokkal ütősebb belépőt kreáltak volna.

Ami tegnap, A mandalori legfrissebb, ötödik fejezetében meg is valósult, még ha nem is teljesen nyilvánvalóan. Csak a lábait láthatjuk, amint odasétál a földön heverő Fennec Shand mellé.

Na és miből gondolom, hogy tényleg ő az?  • Az Új remény felújított változatában Boba Fett szereplésekor egy sajátos, semmivel össze nem téveszthető hangeffektus hallható (talán Fett a környezetét szkenneli, s annak van ilyen hangja).
  • A Birodalom visszavágban Boba Fett lépteihez a hangmérnökök westernfilmekre emlékeztető sarkantyú hangot adtak.


A tegnapi rész végén a titokzatos szereplő roppant hasonló szkennelő hangot hallat, és a lépteinek sarkantyúhangja van!
Persze tudom, a rejtélyes idegen csizmája nem ugyanolyan, mint Boba Fetté, no de azt is tudjuk, hogy Boba jelmeze epizódról epizódra változott picit már a régi trilógia idején is; továbbá Dyn Jarren is teljesen új páncélzatot kapott nemrég, pedig őt csak felöklelte egy sárszarvú, nem a Sarlakk gyomrából kellett kikecmeregnie.

Gyorsan készítettem is egy összehasonlító videót az imént említett jellegzetes hangokról, íme:Tegnap, amikor meghallottam a sarkantyút, villámcsapásként hasított belém: ez csak Fett lehet, különben nem adnák ezt a hangot neki Filoniék.
Filoniék pedig tudják, hogy csak az ultra fanok fogják ezt a jelet érteni. :)

Boba Fett visszatért. :D


További érdekesség:
Fett Új remény-béli szereplését 1994. december 6-odikán vették fel, s ez a jelenet tartalmazta végül azt a szkennelő hangeffektust, ami A mandaloriban tegnap, azaz 2019. december 6-odikán volt újra tapasztalható. Napra pontosan 25 év telt el a kettő között, bár ez nyilván csak véletlen egybeesés. :)

2 megjegyzés: