2020. augusztus 18., kedd

Érdekességek az ILM műhelyében

 

Itt ez a fénykép, ami az ILM műhelyében készült, valamikor a Csillagok háborúja készítése alatt:


A kép bal szélén egy rajzot látunk arról, miként fér el két ember egy mentőkabinban. Látható továbbá egy X-szárnyú felülnézeti ábrája is. De a legtöbb érdekesség a TIE-vadászokkal kapcsolatos.

A falon levő képek közül számomra a legfeltűnőbbek Joe Johnston grafikái.



A "TIE" kifejezést George Lucas találta ki, de nem árulta el, hogy minek a rövidítése. Johnston jött azzal az ötlettel, hogy legyen "Twin Ion Engine". Ezt oda is írta az egyik grafikára. (Egy másik ötlet a "Third Intergalactic Empire" volt.)




A következő különlegesség a fotó bal alsó sarkában látszik. Ez Steve Gawley 1975. szeptember 18-i rajza, ami a TIE-vadász szárnyának mintázatát kissé másképp ábrázolja, mint amit mi a filmekben megismertünk. Ráadásul úgy tűnik, hogy a gépnek hátsó ajtót is elképzelt.



A legérdekesebb dolog viszont az egyik makett a falon. Láthatjuk, hogy két színnel van lefestve: egyik fele szürkés-kékes, másik pedig gesztenyebarna.

Egy kezdeti elképzelés szerint a TIE-vadászt teljesen gesztenyebarnára festették volna. De nem jött ki jól a kékvászon-technikával, szinte eltűnt a képről, ha bemozdult (márpedig ezeket a képeket többnyire mozgás közben mutatták). Ráadásul a sötét, fekete űr háttere előtt sem volt eléggé feltűnő a barna szín. Ezért lett inkább szürkés-kékes a TIE-vadászok színe.



A képen azt láthatjuk, hogy a gesztenyebarna és a szürke színt próbálják, hogy melyik használható jobban. Tehát ez a kétszínű TIE-vadász egy színteszthez készült, ezért bikolor. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése