2020. augusztus 27., csütörtök

Gyakorlógömbök A Birodalom visszavágban

Íme egy részlet Donald F. Glut: A Birodalom visszavág című regényéből:


    – Kész vagyok, érzem az Erőt. Gyertek csak, kis nyavalyások! – Luke villámló szemmel megragadta a fegyverét, és a távirányítható gömböcskék felé indult. Azok nyomban arrébb pördültek, és lebegve megálltak Yoda feje fölött. [...] A két távirányítható gömböcske abban a szempillantásban lecsapott Luke-ra, és közben kábítósugarat lövelltek a fiatalember felé. [...] Félelem nélkül állta a támadást, és különös kecsességgel tért ki és szökkent ide-oda a sugarak útjából. Amikor fel-felugrott a levegőbe, hogy elhárítsa valamelyik gömböcske lecsapó sugarát, sokkal magasabbra emelkedett föl a talajról, mint bármikor korábban. Nem volt egyetlen fölösleges mozdulata sem, csak a szabálytalan időközökben feléje lövellő sugárnyalábokra koncentrált.
    Aztán, amilyen váratlanul kezdődött a támadás, ugyanolyan váratlanul a gömböcskék egyszerre csak visszavonultak. A csillogó labdacsok újból elfoglalták előbbi helyükét mesterük feje fölött. [...]
Luke-ot valóságos diadalmámor töltötte el, hogy ilyen csodálatosan halad. Várakozóan nézett Yodára, további elismerő szavakat lesve. De Yoda nem mozdult, és egy szót se szólt. Csak ült ott némán – aztán egyszerre csak újabb két gömböcske szökkent a levegőbe a háta mögül, és alakzatot formált az előző kettővel.
    Luke Skywalker boldog vigyora lassan lehervadt.Mindig azt hittem, hogy ez a jelenet csak a regényben létezik. Pedig le is akarták forgatni, íme Ivor Beddoes sztoribordjai, amiket a filmhez készített:Azt gondoltam egyébként, hogy itt ugyanolyan gyakorlógömböt kell elképzelni, mint amit Ben küldött Luke-ra az első filmben.
De úgy tűnik, nem ez volt a terv. Legalábbis Nilo Rodis-Jamero új kinézetet rajzolt a gömbnek:
Akárhogy is, végül nem szerepeltek gyakorlógömbök a filmben. Ezután legkorábban Finn kezében láthattunk ilyet.


(Van egy másik ismerős tárgy is a háttérben.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése