2020. augusztus 5., szerda

Mennyire vált valóra az álmom?

Öt évvel ezelőtt annyira vártam a Csillagok háborúja hetedik epizódját, hogy időnként róla álmodtam. :) Most rábukkantam egy ezzel kapcsolatos bejegyzésemre, íme:



Lássuk, mi minden valósult meg belőle!


- Luke-nak nem csak a jobb keze, de a bal szeme is mű.

Ez nem vált valóra.



- Leia nagy plénum előtt (szenátus vagy valami hasonló) kijelenti, hogy kapucnit vagy sisakot szeretne hordani, mert unja már, hogy lépten-nyomon mindenki felismeri őt.

Ez egy jó nagy baromság; hála az égnek, hogy semmi ilyesmi nem valósult meg a filmben. :) Bár a kettővel későbbi epizódban tényleg látható olyan pillanat, amikor sisakot visel. De ennek nem az volt a célja, hogy ne ismerjék fel.



- Han egy őszinte pillanatában elmondja Csubinak, hogy ha erről a küldetésről csak egyvalaki térhet vissza élve, akkor szeretné, ha Csubi lenne az. Ezt a jelenetet a Falcon pilótafülkéjében, hátulnézetből mutatják (vagyis a pilótafülke ablaka és az ülések háttámlái látszanak).

Végül is semmi hasonló nem történt, de amúgy egy ilyesmi jelenet tetszett volna nekem. Mindenesetre annyiban mégis csak valóra vált a dolog, hogy Csubi sajnos Han nélkül tért vissza az Ilumról.



- A "Csubi, hazajöttünk" mondat nem hangzik el a filmben, azt csak a bemutató kedvéért vették fel.

Elhangzott, de tegyük hozzá, hogy az az előzetes, amiben ezt a snittet először láthattuk, valóban tartalmaz olyan fontosnak tűnő jelenetet, ami végül nem volt benne a filmben.



- A Falcont ismét Mynockok lepik el, de ezúttal belül is.


Nos, végül is tényleg befészkelték magukat az Ezeréves Sólyomba szárnyas élőlények, de ők távolról sem mynockok voltak, és nem is Az ébredő Erőben történt mindez.



- Luke ruhája nem fekete, mint a Jediben, hanem szürke, mint a Birodalomban.

Ez bejött. :)



- Ebben a filmben mutatják először kívülről a Falcont úgy, hogy a hipertérbe lépve a csillagok fénycsíkokká mosódnak körülötte (eddig ezt mindig csak belülről láthattuk).

Igen, ez is bejött. :)



Na, azért a hétből kettő nem is olyan vészesen rossz arány. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése