2020. szeptember 30., szerda

Holobi-Wan

A klónok támadása folyamán Obi-Wan két ízben is küld hologramüzenetet a társainak.


Kezdetben egyiket sem úgy tervezték, ahogy a filmben láthattuk.

Obi-Wan az első holoüzenetét a Kaminóról küldi. Ezt Yoda és Windu mester eredetileg az utóbbi dolgozószobájában nézte volna végig.


Windu irodáját szépen meg is építették; az alábbi képen látszik, amint Samuel L. Jackson és egy báb Yoda együtt szemléli Obi-Wan papírból kivágott figuráját, ami az íróasztalon áll:


Aztán az itt készült felvételeket kivágták, mert Lucas áthelyezte az egész jelenetet Windu meditációs szobájába. A film képregény-változatában viszont a helyszín az iroda maradt.



Egyébként az irodát mégis használták ám valamire a filmben is. Az alábbi képen az íróasztalnál maga George Lucas ül, vele szemben a báb Yoda. S ami a lényeg: a fotó bal szélén ott egy ágy.


Ez volna Windu mester ágya? Bent az irodájában szokott aludni?

Nem! Ez is egy szép példa a díszlet-összevonásra. Itt vették fel azt, amikor Anakin felriad a rémálomból a Naboon. Mivel a jelenetben annyira közel mutatják Anakint, másra nem is volt szükség, csak az ágyra. A díszlet többi része nem zavart be a felvételbe.


A másik üzenetében Obi-Wan beszámol a Geonosison szerzett tapasztalatairól.
Az eredetileg leforgatott jelenetben Artu nem Padmé hajóján vetíti Anakinnak az üzenetet, hanem a Lars-garázsban.


Hogy Haydennek és a többieknek legyen hova nézniük a felvételkor, a művészeti részleg ismét a kis kivágott, első epizódos Obi-Want tette a padlóra:


Aztán persze áthelyezték Obi-Wan hologramvetítését Padmé hajójára. Pedig ez a garázsos ötlet nem volt rossz szerintem. Természetesen a Leia-féle hologram jelenetet szándékozták ezzel felidézni (ugyanaz a garázs, rácsos padló):


Obi legalább egy kis papírfigurát kapott, Leia még ennyit se. Az ő helyét csak egy firkálmánnyal jelezték annak idején:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése