2020. november 8., vasárnap

Maul törölt jelenete

Darth Maul a Naboora látogat, s három jelenetben látható, mielőtt kiáll a két Jedi ellen. Ez a három jelenet az alábbi:



Az a közös bennük, hogy egyik sem szabad ég alatt játszódik. Ám a következő kép bizonyítja, hogy létezik egy kivágott (vagy talán soha be sem fejezett) jelenet is, melyben Maul valahol az épületen kívül látható a neimoidik társaságában.


Miféle jelenet ez?

A Baljós árnyak 1997. június 6-odikán, azaz 20 nappal a forgatás megkezdése előtt írt forgatókönyvében olvasható egy szabadtéri jelenet Maul szereplésével:



A Behind the Magic első epizódról szóló megfelelője, az Episode I Insider's Guide úgy magyarázza ezt a jelenetet, hogy miután a királynő visszatér Coruscantról a Naboora, és az űrhajója leszáll Otoh Gunga közelében az erdőben (amint azt a filmben is láthattuk), a csapat beküldi az üres hajót autópilótával Theed városába.



Egy osztag rohamdroid átvizsgálja a hajót, de nem találnak rajta egy lelket sem. Ekkor érkezik Maul a neimoidikkal, hogy maguk is szemügyre vegyék a palota udvarán landolt üres járművet, melyet akkoriban Lucas állítólag Marie Celeste-nek nevezett (utalva a valóságban is létező vitorláshajóra, aminek nyomtalanul eltűnt a legénysége).



Szinte biztosra veszem, hogy Maul kültéri szereplése a törölt szellemhajós jelenethez köthető, vagyis ez az ötlet nem csupán a forgatókönyvig jutott, hanem le is filmezték.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése