2020. november 11., szerda

Peli ismerősei

 A mandalori második évadának első két részében három olyan szereplő is felbukkant Peli Motto környezetében, akik az első évad ötödik fejezetében csupán statisztaként szerepeltek a kocsmában.

R5-re persze lehet mondani, hogy több példány is van ilyen droidból, ő nem feltétlenül ugyanaz az egyed. De az a helyzet, hogy a testükön a koszfoltok tökéletesen megegyeznek, tehát mégis ugyanazt a droidot látjuk mindkét évadban. Aki az elsőben csak úgy ott kószált Mos Eisley kantinjában, azt a második évadra már Peli Motto dokkjában látjuk.

Dr. Állkapocs a másik szereplő. Ő mindkét évad során a kocsmában tölti az időt. Persze lehet, hogy egy faj két külön példánya, ez is benne van a pakliban. De az az érzésem, hogy itt is egyazon illetőről van szó, így most már őróla is kiderült, hogy Peli ismerőse.

A harmadik pedig a Békahölgy. Szintén ott csücsült tavaly a kocsmában. Vagy pedig egy fajtársa, bár az elmondása alapján nem hiszem, hogy olyan sok van belőlük, hogy véletlenül épp Mos Eisley-ben tartózkodik kettő is. Esetleg az emlegetett férje lehet az? A ruhája végül is más, de hát ki hordja mindig ugyanazt az egy ruhát? Mindegy, neki is van köze Mottóhoz.

Ami R5-öt illeti, egyesek szerint ez ugyanaz a droid, akit Owen bácsi majdnem megvásárolt a jawáktól. Látszik is, hogy a fejének éppen az a panelje ereszt valami folyadékot, amelyiknél annak idején kikönyökölt egy alkatrész.


Csakhogy azt a robotot Luke R2-esnek nevezte, nem R5-ösnek, ráadásul a robbanás utáni pillanatokban a hiányzó piros fejpanel körül semmiféle kosz vagy olajfolt nem látható. Egyébként is furcsa lenne, ha nem lett volna senki, aki az évek során letörölte volna róla a kifolyt olajat. Tehát cseppet sem biztos, hogy az a folyás R5 fején az Új remény-béli robbanással függ össze, így az sem biztos, hogy ez ugyanaz a droid.

Annál is inkább, mert bár a Vukipédia szerint mégis ugyanaz a droid, a starwars.com egyelőre nem említi a Mandó-béli szereplését.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése