2022. március 21., hétfő

Híres Star Wars festmények szereplői

Tom Jung 1977-ben festett "Style A" plakátját mindenki ismeri.


Érdekessége, hogy a két droidot utólag festette oda Nick Cardy (miután a Hildebrandt-fivérek a saját, B-verziójukon szerepeltették őket, de erről majd később). A festménynek egyébként nem semmi evolúciója van a szuperszexi bugyis-bögyös Leiától a "csak" combvillantósig. :)


Hogy ki volt a modell, azt nem tudom, de a következő híres festmények esetében megvan. :)


A "Style A" után következzék a Greg és Tim Hildebrandt által festett, szintén közismert és ikonikus "Style B" plakát!


Az ikrek már kétéves koruk óta rajzoltak. Művészeti iskolába jártak, de fél év után otthagyták, mert semmi újat nem tudtak nekik tanítani.
1977-ben a Twentieth Century Fox felkereste a testvéreket, hogy készítsenek egy új plakátot a Csillagok háborújához. Tom Jung fentebb már bemutatott plakátját a Fox vezetői túl sötétnek tartották.
A két tesó 36 órán át, megállás nélkül, váltott műszakban dolgozott együtt a festmény elkészítésén.
Greg felesége hálóingben pózolt Leia hercegnőként, egy barátjuk pedig felvett egy régi, szakadt fürdőköpenyt, és kalapácsot emelt a feje főlé – belőle lett Luke.


Tom Chantrell plakátját szintén ezerszer látta már mindenki.


Tomnak a premier előtt megmutatták a filmet (a feleségét, Shirleyt is vitte magával a vetítésre), hogy legyen egyáltalán fogalma arról, mihez kell plakátot készítenie. Kapott sajtófotókat is, és aztán nekiállt a munkának. Nagyjából egy hónapig tartott elkészítenie, ami egy plakát esetében rendkívül hosszú idő.
Greg Hildebrandthoz hasonlóan Tom Chantrell is a feleségét kérte meg, hogy Leiaként pózoljon. :)



A Jedi visszatér regényváltozatának a borítója Luke Skywalker kezeit ábrázolja, amint fénykardját a magasba lendíti (a kard fényében látható az Endor holdja és egy aprócska Halálcsillag is).



A festmény Tim Reamer tehetségét dicséri. Állítólag amikor Reamer a megbízást megkapta, Lucas bátyánk ragaszkodott hozzá, hogy a művész a lehető legélethűbben alkossa meg a kard markolatára kulcsolódó kezeket. Ennek érdekében George lefényképeztette a saját kezeit, amint Luke fénykardját tartja. A képet referenciaként átadta Reamernek, aki pontosan úgy festette meg a kezeket, ahogy azok a fotón szerepeltek.


A regény borítóján tehát Luke kezei igazából Lucas kezei. :)
(Hogy ez tényleg igaz-e, azt nem tudom, de tetszik a sztori.)



Ismét Tim és Greg Hildebrandt következik: A Birodalom árnyai gyűjtőkártya-készletét is nekik köszönhetjük. Obi-Wan Kenobiként maga Tim pózolt:



Az egyik képen Leia és Csubakka találkozása látható egy devaronival. A házilag készített álarc mögé Steve Radler bújt, míg Linda Siegal egy játékpisztolyt tartva Leiaként ült modellt.


Ő pedig Tom Kyte, azaz Dash Rendar:




Boba Fett ártalmatlanítja 4-LOM-ot:




Xizor herceg Guri nevű szuperszexi testőrrobotja nem más, mint Greg menye, Olga:



Kovács Zoltántól tudtam meg, hogy a pucér Leia képük esetében szintén Olga volt a modell. ;)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése